Горят пожари край село Белеврен и между село Росен и Равна гора

Запалили са се сухи треви и кошара в животни

26.08.2023 | 21:00 Редактор: Михаела Кирилова
Горят пожари край село Белеврен и между село Росен и Равна гора

Три противопожарни автомобила с огнеборци и два автомобила с горски служители гасят огъня край село Белеврен близо до българо-турската граница. Там в труднодостъпна местност гори широколистна гора.  Продължава борбата с огъня между созополските села Росен и Равна гора, където се е запалила и кошара с животни.

"По-специфичен е пожарът между селата Равна гора и Росен, където са изпратени 4 противопожарни автомобила. Там освен сухи треви и гора се е хванала и кошара с животни. В кошарата има и бали със слама. Колегите работят и се надяваме да го локализират скоро. Нямам информация за животните", каза директорът на Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението комисар Николай Николаев.

Работата по гасенето на огъня край Белеврен е затруднена заради труднодостъпния район, който е обхванал пожарът.

Другите два пожара - на гарата в Карнобат и в село Трънак са загасени, казаха кметовете на двете общини Георги Димитров и Измаил Осман, предаде БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Владимир димитров
преди 7 месеца
Пожара все още гори на върхът на планината но най много е в маринка небсебвиждат пожарните те напуснаха района на равна гора късно вечерта няма и дежурни какво се случва ако вятъра се обърне още сме в шок от станалото животните са навън цялата къшла е изгоряла нямам думи реакците бяха бавни от страна на пожарната Сигнализирай за неуместен коментар