Вигенин: Уважаваме Българската армия, Тагарев да обясни какво мисли да прави

От БСП подчертават, че не е ясно какви са реалните заплахи за Черно море

24.08.2023 | 15:35 Редактор: Михаела Димитрова
Вигенин: Уважаваме Българската армия, Тагарев да обясни какво мисли да прави

Министър Тагарев е длъжен да обясни на българските граждани какво смята да направи. БСП се отнася с огромно уважение към Българската армия. Това заяви Кристиан Вигенин от БСП.

Той подчерта, че гражданите в Ямбол в областта са притеснени относно планирането на увеличеното присъствие на НАТО там, като добави, че не са ясни и какви са реалните заплахи в Черно море.

Като особено важен въпрос Вигенин открои и дали Тагарев планира даване на зенитните ракетни комплекси на Украйна.

Вигенин отбеляза, че задава тези въпроси, тъй като заседанието на парламентарните комисии по външна политика и отбрана не е свикано още, а министърът на отбраната поискал дебатът да не бъде закрит.

"Опитът, който направи днес министърът, да внуши, че едва ли не БСП с действията и позициите си се обръща срещу Българската армия, са меко казано некоректни", категорично заяви Вигенин.

От БСП попитаха също и въз основа на какви критерии се взимат или биха били взети решенията за местоположението на тези нови съоръжения в Ямбол и областта.

"Имаме информация, че се увеличават рапортите за напускане на армията и искаме за знаем какво ще предприеме министърът, ако това е така, да не се случва и да бъде укрепена Българската армия", обяви Вигенин.

От БСП поискаха отговор и на въпроса планира ли министърът на отбраната да извади резиденция "Лозенец" – София от Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно почивно дело", да бъде предадена на управление на Министерски съвет с перспектива да бъде приватизирана и там да бъде изграден жилищен комплекс.

"Резиденция "Лозенец" не може да става жертва на временни правителства, на временни министри и едно от последните кътчета в този район на София да стане жертва на алчността на олигарсите", добави Вигенин, цитиран от БГНЕС.

Следващата седмица БСП ще обсъжда темата с искането на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за отстраняването на главния секретар на МВР. 

Снимка: БГНЕС