"Басейнова дирекция": Няма данни за замърсяване на Черно море, следим от 3 пункта

Получените резултати не показват превишения на показателите

22.08.2023 | 17:22 Редактор: Искра Ангелова

Няма данни за замърсяване на Черно море. Това заяви Явор Димитров, директор на Басейнова дирекция "Черноморски район“, предаде репортер на "Фокус".

Басейнова дирекция "Черноморски район" извършва регулярно наблюдение на състоянието на морските води след разрушаването на стената на язовир "Нова Каховка", разположен на река Днепър на територията на Украйна, пояснява "Фокус".

От думите на Явор Димитров стана ясно, че три са пунктовете, в българската акватория на Черно море, от които се извършва пробонабиране. Те са пред Дуранкулак, Шабла и Калиакра.

Не е констатирано замърсяване на българската акватория. Не е налице замърсяване на морските води. Получените към момента резултати не показват превишения на показателите, стана ясно още от думите на директора на Басейнова дирекция "Черноморски район".

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Аз
преди 8 месеца
Защо лъжете?Всички знаете че замърсяването се прикрива заради сезона.С като мине и всичко излезе черно на бяло,кой ще каже на децата извинявайте така ни наредиха????? Сигнализирай за неуместен коментар