Helpbook: Незаконни постройки, шум и мръсотия в "Красна поляна"

Улицата е сметище от натрупани и скалъпени кутийки

18.08.2023 | 23:02 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Незаконни постройки, шум и мръсотия в

В закона ясно е описано кои строежи са незаконни, което може да е поради различни обстоятелства, но основното е липса на изискваните разрешителни.

На много места из страната са се обособили постройки, които често представляват цели квартали. Наш потребител ни сигнализира чрез платформата на Helpbook.info за такъв район в "Красна поляна": "На ул. "Татарли", кв. "Разсадника" се намират серия незаконни постройки, които се обитават от хора от малцинствата. Улицата изглежда като истинско сметище от натрупани и скалъпени кутийки.

Свидетели сме на системно блокиране на движението в тази и съседната ул. "Индже войвода" от разпънати шатри. Шумът и боклуците са системна пречка за съседите и са подавани многобройни сигнали за силна музика, и незаконни сметища, които се образуват поради нерегламентирано изхвърляне на всякакъв вид боклуци по тротоарите, и около контейнерите, както и по самите улици "Татарли", "Индже войвода", "Позитано" и "Троян", както и в съседство с парка "Св. св. Петър и Павел".

Редно е като част от обществото тези хора да бъдат стимулирани да се настанят в истински жилища чрез изместването им от гетата, а не разширяване на незаконните постройки в множество квартали в столицата".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС