До 39 градуса днес, разкъсана облачност над Черноморието и планините

В събота и неделя също ще бъде горещо

18.08.2023 | 07:07 Редактор: Юлиан Христов

Денят ще започне с минимални температури от 20 до 23 градуса. Над източните части от страната ще има разкъсана облачност, до слънчево - на запад.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток със скорост до 30 километра в час. Максималните температури ще са от 35 до 37 градуса, в района на Горнотракийската низина и на югозапад, а в Сандански - до 39 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През деня над Черноморието ще има разкъсана облачност, без валежи. Вятърът ще бъде умерен от североизток и постепенно ще отслабва. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27 до 31 градуса. Морската вода е с температура от 24-25 градуса по северното крайбрежие до 26 градуса по южното.

Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие - по-силно с височина на вълните до 2,5 метра, с тенденция да отслабне през следващите дни. 

Над планините времето ще бъде с разкъсана облачност и превалявания следобед в Рила и Родопите. Вятърът по високите части над 2200 м височина ще бъде до умерен от изток със скорост до 40 километра в час. Максимални температури над 2500 м височина - около 16 градуса, а на 1500 м височина до 24.

И през следващите дни температурите ще се повишават. В събота и неделя показанията на термометрите в традиционно най-топлите места ще достигат до 36 - 39 градуса. В понеделник и вторник следобед в планините се очакват разхладителни валежи. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR