Топ криминалист поема ОДМВР в Бургас, домашното насилие е сред приоритетите му

Старши комисар Емил Павлов акцентира върху борбата с нелегалната миграция, пътния травматизъм, битовата престъпност

14.08.2023 | 15:47 Редактор: Елеонора Танева
Топ криминалист поема ОДМВР в Бургас, домашното насилие е сред приоритетите му

Новият директор на ОДМВР – Бургас е старши комисар Емил Павлов. Той беше назначен със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Пред ръководния състав на дирекцията новият началник бе официално представен от заместник-министър Стоян Темелакиев.

"Старши комисар Павлов поема поста в дух на приемственост. В продължение на четири години той е бил началник на отдел "Криминална полиция" в областната дирекция, а след това още толкова е бил заместник-директор на структурата. Няма нищо по-естествено от това министърът, възползвайки се от правото си да подбира екип, с който да работи, да се спре на доказал се професионалист като него", заяви заместник-министър Темелакиев.

Новият директор на ОДМВР – Бургас представи пред колегите си и пред медиите основните приоритети в работата си - борбата с нелегалната миграция, пътния травматизъм, битовата престъпност, както и темата с домашното насилие, която по думите му е „изключително важна и тревожна, поради което в тази посока ще бъдат насочени сериозни усилия и ресурс". Сред актуалните въпроси за състава е и гарантиране на спокойното протичане на летния туристически сезон в областта.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Пламен Първанов е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР - Русе. Той бе представен пред състава на областната дирекция заместник-министър Кирил Ценкин.

Николай Ненков, който до момента бе временно предназначен на длъжността директор, се връща на предишната си позиция – началник сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР – Русе.

Одобрявате ли отнемането на автомобилите на хванатите пияни и дрогирани шофьори?

Да! Мярката ще даде сериозен резултат в борбата срещу войната на пътя.
40%
Не! Няма да има никакъв ефект, единствено ще създаде нови условия за корупция на пътя.
46%
Успехът на мярката ще бъде частичен и временен, трудно ще спре джигитите на пътя.
10%
Не мога да преценя дали е добра или лоша мярка, времето ще покаже.
5%
Общо 12571 гласа

Снимка: МВР