Протест в София ще настоява за оставката на Рашидов след скандалното му изказване

Жертвите на насилие в България не заслужават такова отношение, заяви Десислава Димитрова

07.08.2023 | 19:13 Редактор: Михаела Димитрова

По време на гласуването на промените в Закона за домашното насилие в Народното събрание, Вежди Рашидов изказа нецензурни думи за жертвите на насилие. Това предизвика остра реакция в обществото, както и у съпартийците му от ГЕРБ. 

"Искаме оставката на г-н Рашидов, защото смятаме, че е недопустимо подобни изказвания да се чуват от най-високите на държавността. Особено днес, когато се гласуваха много важни промени, които засягат жертвите на насилие", заяви Десислава Димитрова от организацията "Феминистки мобилизации".

"Настояваме за това неговите колеги и съпартийци да потърсят отговорност и той да поеме отговорност за изказването си. Един коментар и извинение в социалните мрежи от някакъв сайт не е достатъчен. Жертвите на насилие в България не заслужават такова отношение и няма право да се изказва по този начин и да говори така срещу тях", допълни тя.

Утре се организира национален протест пред Съдебната палата в София, в който отново гражданите ще застанат зад жертвите на домашно насилие и ще искат оставката на Вежди Рашидов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR