Вежди Рашидов със скандални думи в НС за жените, извини се на цялото общество

ПГ на ГЕРБ - СДС категорично се разграничава от изказа му, написа Десислава Атанасова

07.08.2023 | 17:40 Редактор: Михаела Димитрова

Скандални думи на депутата от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов в почивката на заседанието на парламента за промените в Закона за домашното насилие предизвикаха възмущение. И закани за протести, ако Рашидов не подаде оставка.

"Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна", казва депутатът от ГЕРБ-СДС в почивката на извънредното заседание на парламента, свикано заради промените в Закона за защита от домашно насилие и Наказателния кодекс. 

Рашидов говори на зам.-председателите на НС Никола Минчев и Росица Кирова в почивката, когато се предполага, че микрофоните не работят. Те обаче са включени. Репликата на Рашидов веднага предизвика скандал и гневни коментари в социалните мрежи. 

"Вие сте срам за цяла България! Призоваваме да си получите заслуженото за тази реплика, защото ще останете в историята с нея!", пишат в позиция от "Български фонд за жените". 

По-късно в позиция, изпратена до медиите, Рашидов поднесе официално извинение. 

"Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие". 

По повод скандала Десислава Атанасова написа във Facebook, че думите, изречени от Вежди Рашидов, са неуместни и недопустими, а ПГ на ГЕРБ-СДС категорично се разграничава от изказа и съдържанието и настоява Вежди Рашидов да се извини публично.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
Fox81
преди 8 месеца
Мразя ГЕйРБ+СДС+ПП+ДБ+ЛГБТQ, но този път Веждичката беше прав. Няма за какво да се извинява! Сигнализирай за неуместен коментар