Нинова за "интимна връзка": БСП спаси България от Истанбулската конвенция

"След 7 часа битки и аргументи успяхме да прокараме, че тази връзка може да е между две лица от мъжки и женски пол", каза лидерът на БСП

07.08.2023 | 18:10 Редактор: Михаела Димитрова
Нинова за

За трети път БСП опази Конституцията и спаси България от Истанбулската конвенция. С предложението за определение на интимна връзка се допускаше такава между две лица, без да е определен техният пол. В резултат на седем часа битки и аргументи успяхме да прокараме по предложение на БСП, че тази връзка може да бъде такава между две лица от мъжки и женски пол, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея това предложение е доброто и недопускащото Истанбулската конвенция да влезе през задната врата. "Това е една последователна, осмислена позиция в защита на българката Конституция и традициите", посочи Нинова.

Лидерът на БСП коментира, че доказването на интимна връзка е трудно така, както е било записано от вносителите в лицето на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. "Предложението им е повече в подкрепа на насилието, а не борбата с него", заяви Нинова, цитирана от БГНЕС.

Според нея някои от вносителите на предложението са признали от парламентарната трибуна, че целта на тези промени е защита на еднополовите двойки.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR