Започна 26-ото издание на джаз фестивала в Банско

Изпълнители от 17 държави ще вземат участие в събитието

05.08.2023 | 21:44 Редактор: Михаела Димитрова
Започна 26-ото издание на джаз фестивала в Банско

С откриваща пресконференция тази вечер стартира 26-ят джаз-фестивал в Банско.

Кметът Иван Кадев, Илияна Щерева-Иванова, председател на асоциация Фестивалите в България, както и изпълнителите Франк Гамбали и "Cinga Manga Funk" - Ева Перчемлиева, Ангел Демирев представиха инициативата на специална пресконференция.

"За 26-ти прореден път ще звучи джаз в Банско през целия ден и през нощта. Фестивалът се радва на слава у нас и в чужбина. Той не е просто събитие, а част от историята ни. За втора година в Банско ще се проведе т. нар. "Джаз академия", а всички гости и любители на музиката ще могат да се насладят на историите на изпълнителите "На чаша вино", каза кметът на града..

А според Илияна Щерева емоцията и музиката ще следват целия фестивал. "Програмата е силна, с изпълнители от 17 държави, с 24 концерта на основната и 6 на младежката сцена", допълни Щерева.

Франк Гамбали, който открива първата джаз вечер каза, че това е първото му посещение в Банско, но поредното в България и се надява публиката да бъде отзивчива, както при концерта му в Пловдив.

"Музиката ни е шарена и говори на езика на импровизацията, сбъдната ми детска мечта е да свиря на джаз-фестивала в Банско", каза Ангел Демирев от "Cinga Manga Funk", цитиран от БГНЕС.

Снимка: БГНЕС