Повече туристи от САЩ е цел за България, привличаме ги със забележителности и СПА

Посланикът на САЩ в България Н. Пр. Кенет Мертен и министърът на туризма Зарица Динкова обсъдиха възможностите

05.08.2023 | 13:30 Редактор: Елеонора Танева
Повече туристи от САЩ е цел за България, привличаме ги със забележителности и СПА

България има потенциал да привлече повече американски туристи. Около това становище се обединиха Н. Пр. Кенет Мертен, Посланик на САЩ в България, и министърът на туризма Зарица Динкова. 

"Страната ни може да предложи много културни и природни забележителности, които да предизвикат интереса на американските туристи. В България все още има недокоснати места, които трябва да бъдат показани и запазени", заяви министър Зарица Динкова.

Екипът на Министерството на туризма обмисля нова маркетингова стратегия, която ще бъде насочена и към разширяване на пазарите, подчерта тя.

САЩ е перспективен и желан туристически партньор и пазар за България. През 2019 г., преди пандемията от Ковид-19, над 104 000 американски туристи са пътували до България. За първите 5 месеца на 2023 г., броят на гражданите на САЩ, посетили страната ни, е 30 469, което е ръст от 41% спрямо същия период през 2022 г.

"Комбинираните туристически продукти имат голям потенциал, тъй като традиционно американските туристи предпочитат да съчетават посещения на възможно най-много туристически обекти с едно пътуване. В този смисъл, комбинирането на основните летни и зимни туристически продукти с възможности за балнео и СПА туризъм, както и посещения на културно-исторически забележителности, би бил все по-значим фактор при формирането на предпочитанията към страната ни от американските туристи", допълни министър Динкова.

Снимка: Министерство на туризма