Кметът на Цалапица: Има покачваща се нетърпимост към липсата на справедливост

Протестите на жителите на селото са за законност, справедливост и превенция

04.08.2023 | 11:55 Редактор: Михаела Димитрова
Кметът на Цалапица: Има покачваща се нетърпимост към липсата на справедливост

В село Цалапица има покачваща се нетърпимост към липсата на справедливост. Това каза кметът на селото Ивайло Данаилов.

"Оказа се, че освен забавени действия на полицията, има и много неразкрити събития към днешния ден. Надявам се отговорните лица да поемат своята отговорност заради пропуснатото време за реакция", добави кметът. 

Той съобщи още, че след протести на жителите и обществен натиск семейството на близнаците, съпричастни към убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, са напуснали селото и възнамеряват да не се връщат повече и да продадат имуществото си.  

Заради обществения натиск директорът на ОДМВР-Пловдив е освободен от поста. Протестиращи са поискали оставката и на началника на Районното управление в Стамболийски, но той е отказал да направи това, добави Ивайло Данаилов.  

Протестите на жителите на Цалапица са за законност, справедливост и превенция. "Много е важно да има превенция, за да не се стига до такива събития“, подчерта той, цитиран от "Фокус".

Ивайло Данаилов призова органите на реда да свършат работата си докрай и убиецът на Димитър да бъде върнат и съден в България. Трябва да бъдат разследвани и твърденията за свободна продажба на наркотици и липсата на мерки от страна на органите на реда, допълни той. 

"Твърди се, че Рангел се е занимавал с разпространение или употреба на наркотици и дори твърдят, че той е бил под въздействието им по време на убийството“, добави кметът на Цалапица.

Снимка: БГНЕС