Служители в "Автомобилна администрация" трети ден стачкуват за по-високи заплати

Пропуски в GPS системата е една от причините изпитът по новия метод да бъде отложен за септември

02.08.2023 | 18:55 Редактор: Вяра Димова

Служители в "Автомобилна администрация" вече трети ден стачкуват с настояване за увеличение на заплатите. Това затруднява работата им с клиенти и е една от причините за отлагането на изпитите на кандидат-шофьорите, уточняват от Министерството на транспорта.

Отложено беше и въвеждането на GPS приложение, което на случаен принцип ще избира маршрута по време на практическия изпит.

Пропуски в GPS системата е една от причините изпитът по новия метод да бъде отложен за септември. От "Автомобилна администрация" уверяват, че в момента се правят последни тестове по навигацията.

Петър ще бъде един от тези, които ще бъдат изпитани чрез новата система. "По-добре е с GPS, защото всичко ще ти е показано", сподели той. 

Автоинструктори също одобряват приложението. "Колкото по-бързо се направи този GPS модул - толкова по-бързо ще бъдат подготвени курсистите. Подкрепям всяка промяна, която води до по-добро и по-сериозно обучение. Подкрепям измененията, които ще направят водачите по-подготвени", каза зам.-председателят на АКАБ Владимир Василев.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.