Перфектно време за море, в някои части на страната термометрите гонят 40°

Морската вода ще е с температура до 24-25 градуса

02.08.2023 | 07:21 Редактор: Михаела Кирилова

Денят започна с минимални температури от 16 до 22 градуса. Преди обед облаците в северните райони ще намаляват, а следобед ще има повече облаци над източната половина от страната. Валежи не се очакват, а вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/час. Максималните температури в населените места ще са от 33 до 39 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова. 

На Черноморието облаците също ще намаляват, следобед ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб от изток, а максималните температури на въздуха ще са от 27 до 29 градуса. Морската вода ще е с температура до 24 градуса по северното крайбрежие и 25 градуса по южното. Вълнението по северното и южното крайбрежие ще бъде слабо, а вълните ще са до метър и половина. 

Над планините преди обед ще има разкъсана облачност, а следобед облаците ще се увеличават. Ще превали в планините в Източна България. Вятърът ще бъде от слаб до умерен от северозапад със скорост до 30 км/час. Максималните температури над 2500 м височина са от 15 до 17 градуса. На 1500 м височина около 22-23 градуса.

До края на седмицата очакваме температурите да се повишат. В четвъртък и петък ще бъде над 40 градуса. В събота в северните райони ще превали и прегърми. Слабо ще се понижат температурите като ще се задържат над 33 градуса. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.