Горещото време продължава, термометрите скачат до 40° в средата на седмицата

Най-топло ще бъде в югоизточните и югозападните райони

01.08.2023 | 07:14 Редактор: Михаела Кирилова

Днешният ден ще започне с минимални температури от 16° до 22°. Преди обед над Черноморието облаците ще намаляват до слънчево над цялата страна, а следобед от запад ще се заоблачава и ще превали над планините от западните райони. Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорост до 20 км/час. Максимални температури ще са от 32 до 35°, в югозападните и югоизточни райони до 36°- 37°, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. .

Над Черноморието облаците ще намаляват. Следобед ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб от изток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27° до 30°. Морската вода е с температура от 23°, 24° по северното крайбрежие до 25° по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 м, по южното крайбрежие с височина на вълните до 2 метра.

Над планините преди обед ще има разкъсана облачност, а следобед облаците ще се увеличават. Ще превали в планините от Западна България. Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде слаб до умерен от запад със скорост до 30 км/час. Максимални температури над 2500 м височина ще са около 14°, а на 1500 м височина - до 22°. 

В сряда градусите ще минават температурната граница за горещо време. Повече облаци ще има над планините от Западна България. В четвъртък и в петък ще бъде горещо с показания на термометрите над 40°. В събота в северните райони ще превали и прегърми. Слабо ще се понижат температурите, като ще се задържат над 33°.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR