Бургазлии и търновци протестираха срещу жестокостта и подкрепиха Дебора

Хората се обявиха срещу насилието и бавното правосъдие в страната

31.07.2023 | 18:48 Редактор: Тодор Петров
Бургазлии и търновци протестираха срещу жестокостта и подкрепиха Дебора

Национален протест срещу насилието и бавното правосъдие в страната след шокиращия случай с обезобразената Дебора. Десетки се включиха в шествията в Бургас и Търново.

Пред Съдебната палата в града се събраха множество млади хора. Присъства много майки с деца, предаде кореспондентът ни в Бургас.

Основен организатор на мирното шествие от Zonta Club of Burgas призовават да не си затваряме очите пред жестокостта, в която живеем, и да не се подчиняваме на неработещата съдебна система.

Кметът на Бургас Димитър Николов също подкрепи протеста, като заяви, че няма нормален човек, който да не е съпричастен с болката на момичето, малтретирано по брутален начин от Георги Георгиев. Бургазлии потеглиха на мирно шествие по централните улици на града, чиято крайна точка е сградата на общината в града.

Във Велико Търново над 300 граждани се събраха на протест пред Съдебната палата, повече от тях са млади хора, майки и бащи. Те не могат да повярват, че случилото се с 18-годишното момиче е лека телесна повреда. Хората настояват за справедливо наказание на насилника и превантивни действия, за да не се случват повече подобни зверства.