Наказват спасителя - бияч от Поморие, полицаите "неутрализирали конфликта"

"Не толерираме подобно поведение на плажа", заяви управителят на плажната ивица Кирил Спасов

30.07.2023 | 14:54 Редактор: Елеонора Танева
Наказват спасителя - бияч от Поморие, полицаите

Спасителят от Поморие, който преби френски турист, ще бъде наказан заради побоя.

"Не толерираме подобно поведение на плажа, нашият служител ще бъде наказан. Доколкото разбрах туристът се е настанил под чужд чадър и най-учтиво е бил помолен да се измести, което е станало повод за конфликт между двамата. В деня на инцидента нашият служител не е бил на смяна", коментира управителят на плажната ивица Кирил Спасов пред БТА.

Той допълни, че спасителят в този ден е отишъл на плажа със семейството си, като е поставил свой собствен чадър на свободната зона, а чужденецът се настанил под него. 

От Областната дирекция на МВР в Бургас уточниха, че в местното полицейско управление в Поморие е получен сигнал около 15:30 часа за инцидент, при който след словесно пререкание се е стигнало до сбиване между български и френски гражданин. Дошлите на място полицейски служители са неутрализирали конфликта и установили, че причина за спречкването е наличието на свободно място за поставяне на плажни принадлежности извън платената зона, за което претендирали и двете страни.

МВР е образувало преписка, към която е добавено и медицинско свидетелство, предоставено от френския гражданин. Тя е изпратена до Районната прокуратура в Бургас.

Снимка: Bulgaria ON AIR