Прикрива ли полицията спасителя, окървавил френски турист на плажа?

Полицаите не си направиха труда да разпитат свидетелите наоколо, споделя съпругата на пострадалия

29.07.2023 | 22:45 Редактор: Елеонора Танева
Прикрива ли полицията спасителя, окървавил френски турист на плажа?

Френски гражданин е жестоко пребитият турист на плаж в Поморие. Той е нападнат от спасител заради спор за сянка. Джудикаел Кристофър Танс от 20 г. е женен за българка и редовно прекарва лятната си ваканция но българското Черноморие. 

На 24 юли семейството с 13-годишния си син и техни приятели били на свободната зона на плажа. Заради силния вятър останал само един чадър, под който семейството седнало на сянка. Спасителят се приближил и остро ги предупредил да се махнат, защото чадърът е негова собственост. Джудикаел го моли да не се държи толкова грубо, след което семейството се преместило.

След половин час спасителят се върнат и нападнал французина. Мъжът получил удар в лявото слепоочие, последвано от серия удари в очите, ритници в корема.

"Спасителят една дума не каза, просто удряше!. После той спря да удря, отдалечи се няколко крачки, върна се, удари го още два-три пъти в лицето и един ритник. Затичах се към масата на спасителите, където седеше мъж и попитах кой е работодател на този спасител?", разказва Людмила, цитирана от Лиляна Панделиева във Facebook.

 

 

Съпругата на французина определя като "муден" начина, по който полицаите са събирали свидетелски показания: "Явно не считаха за нужно да разпитат всички очевидци, две жени сами настояха да дадат писмени показания, защото бяха потресени. Казаха: "Кажете на мъжа си, че не всички българи сме такива!“ Приятелката с която бяхме заедно на една кърпа дори не беше разпитана. Полицаите някак пропуснаха да установят кой кой е в тази история и обръщаха гръб на свидетели, които чакаха да потвърдят какво са видели", споделя Людмила.

Снимка: Facebook