"Страхувам се за живота си": Разказ за кошмара, през който минава семейна приятелка на обезобразеното момиче

Подайте сигнал, ако сте заплашени като мен, призовава Моника

30.07.2023 | 11:45 Редактор: Елеонора Танева

Страхувам се за живота си и сигурността на семейството ми. Това каза пред Радио Стара Загора Моника Маринова, която беше заплашена в социалните мрежи заради позицията й по случая с нарязаното 18-годишно момиче от Стара Загора.

От 13 години Моника познава семейството на пострадалата и беше причината майката Ивелина да даде гласност на случая от 26 юни.

Моника Маринова призова всички, които са получили подобни заплашителни съобщения, да сигнализират в полицията.

"Бях предупредена какво пиша във връзка с обезобразеното момиче, защото в противен случай ще ме преследва бяло БМВ. Подадох сигнал, бях разпитана, образува се досъдебно производство, направена беше експертиза на телефона ми. Мъжът беше задържан, но дали е истина или не, разбрах, че по негови думи, профилът му в социалните мрежи, бил хакнат. Моят въпрос е - ако не е бил той, кой ме е заплашил през чужд профил? Факт е, че в социалните мрежи има много заявки, квалификации, обиди, затова призовавам всички - подайте сигнал, ако сте заплашени като мен", споделя Моника.

Тя описва случващото се през последните дни и часове като филм: "С тази разлика, че две семейства сме главните герои в него".

Снимка: pixabay