"Предизборен пиар": Недоволство заради премахнатите каравани на "Арапя". Вече се строи?

Заповедта за принудително премахване на 22 обекта е влязла в сила в петък

28.07.2023 | 19:32 Редактор: Михаела Димитрова

Община Царево започна принудително премахване на каравани и бунгала на къмпинг "Арапя". В разгара на сезона това е втора подобна акция. На премахване подлежат близо 100 незаконни обекта. 

Рано сутринта служители на община Царево и полиция влязоха в къмпинг "Арапя", където започна принудително премахване на незаконно поставени каравани.

Заповедта за принудително премахване на 22 обекта е влязла в сила в петък. Стигна се до напрежение.

"На мен ми изглежда като някакъв предизборен пиар. В средата на сезона това да се случва!? Всичко хора, които тук имат каравани, са готови да си ги премахнат доброволно. Последните останали къмпингари в България идват да ги изнасят с полиция и с камиони", коментира къмпингарят Иван Боянов.

Собствениците на каравани твърдят, че през години назад са правили опит за узаконят къмпинга.

"Имаше общо събрание на всички къмпингари тук в "Арапя" и зададохме въпрос на кмета да пуснем молба за узаконяване на къмпинга и той каза, че не може да се пусне молба, защото ТУП-а на "Арапя" не е влязъл в сила", каза къмпингарят Здравко Бърдарев.

"Има влязла в сила за премахване на незаконно построени навеси, подиуми в общински, държавен и частен имот. При стартирала процедура за незаконно премахване - няма как да бъде узаконен незаконен къмпинг, каквито гласове се чуха", заяви зам.-кметът на община Царево - Марин Киров.

В началото на месеца подобна акция имаше и на друг къмпинг край Корал. Събралите се собственици на каравани заподозряха апетити на мястото на старите къмпинги край морето да се строи.

"Целта е такава. Те премахнаха няколко къмпинга и застроиха вече, ако погледнете надолу - всичко вече е в тези сгради", допълни Орлин Иванов.

Повече вижте в репортажа на Стиляна Георгиева.