Ицо Хазарта щастлив: Джобните за деца от центровете за настаняване се увеличават с Бюджет 2023

"Джобните на всяко от тези близо 4000 деца ще бъдат вече 90 лева на месец", написа още депутатът

28.07.2023 | 15:28 Редактор: Михаела Димитрова
Ицо Хазарта щастлив: Джобните за деца от центровете за настаняване се увеличават с Бюджет 2023

Усилията ми имаха смисъл. Успях да се преборя за годишно увеличение от 1,7 млн. лева за джобните пари на децата от къщичките ЦНСТ. Работя за това повече от година. Това написа депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Петров - Ицо Хазарта във Facebook профила си.

"Джобните на всяко от тези близо 4000 деца ще бъдат вече 90 лева на месец, вместо 52, както беше досега. Това са близо 80% увеличение, а най-хубавото е, че то се прави със задна дата и така всяко дете ще получи по близо 300 лева накуп още през септември", твърди той и споделя, че е щастлив.

"Благодаря на Министерство на финансите за това, че намери начин това мое предложение да се осъществи. Благодаря и на всички колеги, които го подкрепиха! Всяка цена, която плащам, си заслужава заради неща като това. Благодаря ви за подкрепата!", пише още Хазарта.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
К'во?
преди 9 месеца
Това някаква гавра ли, Христо? Твоята заплата колко е, че наскоро си си купил нова кола и жилище, а за децата се гордееш, че оцеляват с 90 лв. А иначе си против схемите и далаверите на депутатите, но откакто си депутат-обърна палачинката. Сигнализирай за неуместен коментар