Опасно горещо време днес: На места температурите ще надхвърлят 40 градуса

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево

25.07.2023 | 07:06 Редактор: Тодор Петров

Опасно горещо време ни очаква и днес. Червен код за горещини е обявен за областите Велико Търново, Плевен и Русе. Там живакът се очаква да стигне до критичните 42-43 градуса. 

За останалите области кодовете са жълт - с температури до 35-38 градуса, и оранжев - до 39-41. Иначе пикът на горещините се очаква в сряда, когато още от сутринта температурите ще са необичайно високи - над 25 градуса. А през деня на много места в страната термометрите ще показват 42 градуса. Чак от четвъртък започва леко "разхлаждане" с малко по-ниски температури.

Следобед днес ще се развиват купести облаци, повече над планините. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде умерен от югозапад , скорости до 25 / километра в час. Максималните температури ще бъдат от 37 до 43 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, следобед с разкъсани облаци, повече над южното крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие, до 27 градуса по южното. 

Къде предпочитате да прекарвате морската си почивка?

В България! Свикнали сме да почиваме на нашето Черноморие.
32%
В Гърция или Турция - услугата там е в пъти по-добра, а морето е по-чисто.
35%
В Испания, Италия, Хърватия или Черна гора.
6%
Залагам на екзотичните почивки извън Европа.
3%
Нямам финансова възможност да отида на море.
23%
Общо 3020 гласа

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR