Депутатите решиха: Пращаме на Украйна БТР-и с наличното към тях въоръжение

Решението беше взето с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН

21.07.2023 | 18:08 Редактор: Елеонора Танева
Депутатите решиха: Пращаме на Украйна БТР-и с наличното към тях въоръжение

Парламентът реши да предостави на Украйна стара бронирана транспортна техника с въоръжението към нея и резервни части от МВР. Решението беше взето със 148  гласа "за" и 52 "против". Подкрепа дадоха депутатите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН. Против бяха народните представители от "Възраждане" и БСП.

При споровете се стигна до словесни престрелки между ГЕРБ и БСП по темата - изнасяно ли е оръжие за Украйна докато Корнелия Нинова е била министър. Тя заяви, че вече е спечелила дела за тези твърдения. 

Възмущение предизвика предложението на Андрей Чорбанов от ИТН да обучим всички украинци на територията на нашата страна, да ги окомплектоваме с БТР-и и да ги върнем на фронта.

Къде предпочитате да прекарвате морската си почивка?

В България! Свикнали сме да почиваме на нашето Черноморие.
32%
В Гърция или Турция - услугата там е в пъти по-добра, а морето е по-чисто.
35%
В Испания, Италия, Хърватия или Черна гора.
6%
Залагам на екзотичните почивки извън Европа.
3%
Нямам финансова възможност да отида на море.
23%
Общо 3020 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
1 rate up comment rate down comment 0
Чудя се....
преди 9 месеца
Откъде толкова омраза-оръжия да пращаме, хора да убиваме, понеже така правили в "цивилизоватия свят", паметници да се заливат с боя с призиви да се бутат ? Да не говоря за насладата от това, коя страна във войната колко противници е убила. Човешкото в нас си е отишло. Не знам за какви "ценности" ни говорят постоянно, но ако това са "ценности", много жалко за нас, защото загиваме . Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
НАТО
преди 9 месеца
БРАВО БАТЕ БОЙКО ЗА ПОДКРЕПАТА НА УКРАЙНА! ОБЕЩА ДА БУТНЕШ СТЪРЧАЩИЯ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ПАМЕТНИК СЪС ШМАЙЗЕРА СИМВОЛ НА ОКУПАТОРИТЕ И ДИКТАТОРИТЕ.НАПРАВИШ ЛИ ГО ЩЕ ПРЕКЪСНЕШ ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИДИОТЩИНИ СЪТВОРЕНИ ОТ КРЕМЪЛ И ТЕХНИТЕ ПОДРЪЖНИЦИ БЪЛГАРСКИТЕ РУСОФИЛИ. Сигнализирай за неуместен коментар