Жега от 40 градуса, на места ще се развихрят бури с градушки

Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие и до 27 градуса по южното

20.07.2023 | 07:19 Редактор: Юлиан Христов

Денят ще започне с минимални температури в страната от 19 до 25 градуса. Сутринта ще има разкъсана облачност над морето, която бързо ще намалява.

Преди обед ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се заоблачи и над западните райони и южните райони ще превали и прегърми. Има условия за градушки в Западна България, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 километра в час. Максималните температури ще са от 34 до 38 градуса, на североизток, в района на Русе и Силистра и в Югозападна България на места до 39-40.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, а следобед с разкъсана облачност повече над северното крайбрежие и условия за превалявания. Вятърът ще бъде от изток слаб до умерен, по-силен по южното ни крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 31 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие до 27 градуса по южното.

Над планините следобед ще има разкъсана облачност с валежи и гръмотевици следобед. Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорост до 20-25 километра в час. Максимални температури над 2500 м височина - около 14 градуса, а на 1500 м височина от 22. 

В петък разхладителни валежи се очакват в Южна и в Източна България. В събота ще бъде слънчево и горещо. В неделя се очакват валежи главно западните и североизточни райони. Слабо ще захладнее. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.