Комисията по отбрана реши: Даваме на Украйна бронирана транспортна техника

БСП и "Възраждане" се противопоставиха на предложението

19.07.2023 | 16:57 Редактор: Вяра Димова
Комисията по отбрана реши: Даваме на Украйна бронирана транспортна техника

Комисията по отбраната одобри предоставянето на БТР-и за Украйна. Решението беше взето с 10 гласа "за" и 5 "против". От БСП и "Възраждане" се противопоставиха на предложението, но с гласовете на депутатите от ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната - Демократична България", ДПС и ИТН проекторешението беше прието. 

"Техниката, която към този момент е налична при нас, не ни върши никаква работа, дори ни е тежест", коментира Стоян Темелков от МВР.

От ГЕРБ-СДС направиха предложение да се сключи споразумение между МВР и украинска страна, за да се облекчи логистиката, а не военната техника да се транспортира два пъти.

Напрежението в залата се покачи след като от БСП и "Възраждане" отново изразиха резервите си да се изпраща военна помощ на Украйна. Предстои решението да се гласува в пленарна зала.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
Ужас
преди 9 месеца
Предлагам да ви пратим в Украйна, заедно с военната "помощ". От парламентарната трибуна се преструвате на "смели". Нека се убедим колко ви е грижа за евроатлантическите ценности, за които всички говорят и никой не може да ги изброи. Сигнализирай за неуместен коментар