Трифонов за избора на Радев за шеф на БНБ: Аз съм Нострадамус, каква красота

"Тройната коалиция е прозрачна", написа лидерът на ИТН

18.07.2023 | 19:55 Редактор: Искра Ангелова
Трифонов за избора на Радев за шеф на БНБ: Аз съм Нострадамус, каква красота

Гледах дебатите в парламента за предопределения избор на Димитър Радев за шеф на БНБ. Всъщност дебати нямаше. Мразя да се изразявам така, но още преди две седмици в един мой пост, ви казах за договорката в сглобката, а именно, че ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС са се разбрали Димитър Радев да е управител на БНБ, а подуправители да бъдат Чобанов от ДПС и Гюров от ПП.

Това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във Facebook.

"И днес стана точно това. С гласовете на ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС беше избран Димитър Радев, а след това той обяви, че негови подуправители ще бъдат Чобанов и Гюров. Каква красота! Аз съм Нострадамус! Всъщност не съм, разбира се. Просто тройната коалиция, която управлява България, в момента е толкова прозрачна, че през нея всичко се вижда", допълва той.

"Само журналистите не виждат. Тъжно е, но е факт. Как така при кандидатурата на Каримански за шеф на БНБ преди година журналистите видяха, че той е работил в "Инвестбанк", оповестиха го на всички и твърдяха, че това е толкова лошо, че направо е страшно. А сега кандидатурата на Станимир Михайлов, който е предложение на ПП за шеф на Здравната каса, журналистите не виждат, че и той е работил в "Инвестбанк". Не виждат, бе! Кво можеш да им кажеш като не виждат. Виждат Каримански, но Станимир Михайлов не го виждат. Той е невидим", лаконичен бе лидерът на ИТН.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR