Гореща неделя: Температурите на места ще достигат 38 градуса

Локални краткотрайни валежи с гръмотевична дейност са възможни в Западна България

16.07.2023 | 07:30 Редактор: Михаела Димитрова
Гореща неделя: Температурите на места ще достигат 38 градуса

В неделния ден отново ще бъде слънчево и горещо. В следобедните часове над планинските райони в Западна България ще се развие купеста облачност и само на изолирани места ще превали и прегърми. След обяд в Източна България ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са предимно между 33° и 38°, в София - около 34°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, следобед - до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, следобед с купеста облачност. Локални краткотрайни валежи с гръмотевична дейност са възможни в Западна България. Вятърът ще е слаб, по най-високите части - до умерен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 21°.

В понеделник и вторник времето ще е слънчево и горещо. Ще бъде почти тихо или със съвсем слаб вятър с променлива посока. Максималните температури ще са между 35° и 40°.

Снимка: БГНЕС