За едни гордост, за други – ненужен. Официално откриват пилона на Рожен

Трибагреникът ще бъде донесен от 300 доброволци и издигнат официално тази вечер

13.07.2023 | 14:14 Редактор: Юлиан Христов

Днес ще бъде даден официален старт на ежегодния Роженски събор и официалното откриване на спорния едноименен пилон в Родопите.Трибагреникът ще бъде донесен от 300 доброволци и издигнат официално тази вечер.

В празненствата на Рожен, които се провеждат за 125-а поредна година, е предвидена фолклорна програма, стихове на най-големите български поети, участие на Гвардейския представителен духов оркестър, тържествена заря и голямо общобългарско хоро.

Издигането на пилона предизвика сериозно разделение в обществото - за едни той е повод за гордост, за други е ненужна конструкция, която разрушава природата на Родопите.

Снимка: Facebook/ Симеон Караколев


1
2 rate up comment rate down comment 0
Успех на знамето
преди 9 месеца
Разделение в обществото няма,защото няма причини.Имаше умишлено и деструктивно поведение с афиширане на глупости от дежурен олигархичен медиен кръг капиталския който винаги е на линия срещу националните чувства в смисъл да ги мачкат.Като пускат и глашатаи за калабалък.Инициативата на фондацията е супер за мен, има повод и е красиво.Нека такива прояви да продължат,а инициаторите и дарителите да не се огъват.Успех! Сигнализирай за неуместен коментар