Двойно повече резервации за почивка на къмпинг по морето, няма места за кемпери

Специална платформа показва къде има свободни места

09.07.2023 | 14:11 Редактор: Елеонора Танева

Почивката на къмпинг на българското Черноморие се оказва търсена и предпочитана от все повече хора от страната и от чужбина. Със старта на активния сезон интересът се увеличава и резервациите са два пъти повече, спрямо същия период през 2022 година. Сред групите, които избират къмпинга за своята лятна почивка, са семейства с деца, двойки, хора, които работят от вкъщи и предпочитат офисът им да е на морето за по-дълъг период от време.

Ани е собственик на кемпер от 5 години. Споделя, че винаги, когато времето е хубаво, тя и нейните близки използват кемпера за пътешествия, а изживяването е страхотно.

"Това е нещо, с което можеш да бъдеш навсякъде себе си, без да си ангажиран с резервации, други хора, без да се съобразяваш докъде точно и кога трябва да пристигнеш", споделя Ани.

Разходите по кемпетъра са в рамките на нормалното, споделя още Ани и добавя, че свободата, която ѝ дава пътуването и след това отдихът в него са несравними с това да е в хотел. 

Пред нея се изправя проблем - липсата на място за кемпера по родното Черноморие. 

"Проблемът на нашите къмпинги по Черноморието, е че собствениците или тези, които ги съхраняват, предпочитат да поставят сезонни или целогодишни каравани, които стават като цели къщи. Да отидем да наемем място, където да се чувстваме автономни и свободни, няма къде, трудно е да отидеш да почукаш и да ти кажат имаме свободни места", не крие разочарованието си Ани.

За да помогне на хора изпаднали в затруднение като Ани, Николай Неков създава платформа за наем и резервации на каравани. В нея той предоставя карта, която показва свободните места за разполагане на кемпери и палатки, както и каравани, които могат да бъдат наети на къмпинги по българското Черноморие. Целта е хората лесно и бързо да се ориентират къде могат да организират своята желана почивка сред природата. 

"Важна е близостта до плажа, като повечето пъти къмпингът е на плажа или на 2-3 минути от него. Имат също освен санитарен възел и собствен кухненски кът, който е напълно оборудван. Те целят и предлагат микс от удобства на място. Почти всеки един има близост до магазин, ресторант, паркинг. Всичко което е необходимо, за да не се налага да се пътува постоянно“, уточни създателят на платформа за наем и резервации на каравани Николай Неков.

А към всички туристи призивът е да обичат природата и да имат отношение към нея и опазването ѝ. 

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Баю Баев
преди 9 месеца
Как да няма места за кемпери като ИМА ОБЯВИ в популярните сайтове за обяви - и то точно за района!? На каква база твърдите това? Сигнализирай за неуместен коментар