Костадинов не се отказва: Призова Радев да сезира КС за референдума за еврото

Мотивите на депутатите са неубедителни, посочи лидерът на "Възраждане"

08.07.2023 | 15:10 Редактор: Елеонора Танева
Костадинов не се отказва: Призова Радев да сезира КС за референдума за еврото

От "Възраждане" няма да се откажат от идеята си за провеждане на референдум, с който да се забави въвеждането на еврото в България до 2043 г. Това стана ясно след изявление на лидера Костадин Костадинов.

По думи му правна комисия няма няма право да отхвърлят предложението за референдум, когато има повече от 400 000 подписа в подкрепа на инициативата. Лидерът на "Възраждане" е категоричен, че неподкрепилите го партии не могат да посочат кой точно договор или кой член от него е нарушен от предложението за референдум.

"Техните мотиви са липсващи и неубедителни. Това е много непозната юридическа територия, която изисква сериозно разглеждане от компетентните органи. Затова призоваваме президента Румен Радев да сезира Конституционния съд и да поиска становище за законосъобразността на отхвърлянето на предложението за референдум. Само така можем да защитим демокрацията и суверенитета на нашата страна", каза Костадинов, цитиран от "Фокус".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


3
0 rate up comment rate down comment 0
Заблуден си яко
преди 9 месеца
Заплатите не се вдигат с магическа пръчка, освен ако ЕЦБ не напечата евра , за да се вдигнат изкуствено заедно с 30-50-100 % инфлация заради печатането. Целта на еврозоната е да теглим заеми неограничено- ония във властта да крадат неограничено, на нас някоя трохичка, а внуците и децата ви да плащат сметката. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 1
Язе
преди 9 месеца
Копейкин яко защитава интереса на банките и сарафите. Единствените които са на далавера да не влезем в Евро зоната са банките и сарафите. Обикновения човек ще е на далавера от еврото. Цените ще паднат веднага на нивото на европейските. Будалите четат само руска пропаганда и си мислят, че ЕС и САЩ умират и вярват на небивалици те на Копейкин. Храната в ЕС е два пъти по евтина. Дрехите са до 3 пъти и повече при това заплатите са няколко пъти по високи. Вярвайте на Копейкин и ще го ядете курав... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Язе
преди 9 месеца