Костадин Костадинов: Референдум за запазване на българския лев ще има

"Ние българите ще го спечелим", написа лидерът на "Възраждане"

07.07.2023 | 21:17 Редактор: Михаела Кирилова
Костадин Костадинов: Референдум за запазване на българския лев ще има

След края на пленарното заседание все пак референдум за запазване на българският лев ще има. Това обяви във Facebook лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

Ето какво гласи и пълното му съобщение:

"Това, което виждате на снимката, е проектът за решение относно провеждането на референдума за запазване на българския лев. С този проект се ОТХВЪРЛЯ провеждането на референдум. Това проекторешение обаче беше ОТХВЪРЛЕНО от мнозинството на тройната коалиция ППДБ, ДПС и ГЕРБ. Иначе казано, с отхвърлянето на решението за отхвърляне на референдума, референдум ще има.

Тъй като ние видяхме какво се случва, на свой ред тихо и кротко гласувахме "за", след което за по-сигурно поискахме и прегласуване, което още веднъж потвърди решението. С това точката свърши, след нея мина и следващата, а накрая свърши и парламентарният контрол.

Заседанието на парламента беше закрито. А тъй като бавиха взимането на решение до последно, сега и да искат нещо да измислят, нищо не могат да направят, защото крайният срок за произнасяне на Народното събрание по референдума изтича тази вечер в 24 ч.

От бързане да погазят закона и Конституцията, големите "йористи" на ПП-ДБ дори не можаха да подготвят и решение като хората - в него безпрецедентно липсваха мотиви, което само по себе си го прави нищожно. Сега вече крайното решение е в ръцете на президента, който е длъжен да се съобрази със закона и решението на НС и да насрочи референдум. Вярвам, че Радев, за разлика от управляващите, ще спази закона, както винаги досега го е правил.

Уважаеми сънародници, референдум за запазване на лева ще има и ние българите ще го спечелим!"

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Коце
преди 9 месеца
Коце, недей, моля ти се! Има Конституционен съд. Сигнализирай за неуместен коментар