Трифонов: Най-големият страх на депутатите са референдумите

Коментарът на лидера на ИТН идва след дебатирането на темата в пленарната зала

07.07.2023 | 15:49 Редактор: Вяра Димова
Трифонов: Най-големият страх на депутатите са референдумите

Най-големият страх на депутатите са референдумите. Това написа във Facebook лидерът на ИТН Слави Трифонов по повод дебата в пленарната зала за инциирания от "Възраждане" референдум за запазване на българския лев. 

Според него на избори политиците обещават всичко, но успеят ли да влязат в парламента, хората престават да бъдат важни и думата "референдум" става много опасна дума. 

"Ние произведохме референдум. Събрахме седемстотин хиляди подписа, гласуваха три милиона и половина души, тогавашните политици заметоха референдума под килима и този референдум стана причината сега да съществува ИТН и аз да продължавам да се боря с вятърни мелници. Е, прозвуча малко патетично, не са вятърни мелници, а са тикви. Може би една тиква и други различни зеленчуци, но битката си е битка, а аз още не съм се отказал. Трябва да има референдуми. Това е смисълът на демокрацията. Който го е страх от референдуми, значи или няма аргументи или по принцип е страхливец и лъжец. А конкретно по отношение на този референдум, аз съм за това да има евро и ще направя всичко възможно аргументирано да защитя тази теза", написа още Трифонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)