Лятно време: Температурите достигат 31 градуса, на места ще има кратки бури

По Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността

08.07.2023 | 07:45 Редактор: Юлиан Христов
Лятно време: Температурите достигат 31 градуса, на места ще има кратки бури

Днес в повечето райони от Западна и Източна България ще преобладава слънчево време. Главно над Централна Северна, а след обяд и над останалата част от Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, на места интензивни и значителни по количество.

Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София - около 26°, показва прогнозата на НИМХ при БАН.

Облачно, с краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури ще бъде времето в Централна Стара планина, а след обяд и в Източните Родопи. Преди обяд над масивите от Западна България ще бъде предимно слънчево, но след обяд и там отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 12°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. След обяд на отделни места по северното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури: 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Снимка: Pixabay