Спешна помощ на протест: Може да останем без медицинска помощ, заплащането е мизерно

Настояват за повишение на заплатите с 30%

06.07.2023 | 22:05 Редактор: Михаела Кирилова

След полицаите и пожарникарите, днес на протест пред Министерството на здравеопазването излязоха и медиците от Спешна помощ. Те настояват за повишение на заплатите им с 30%, а на шофьорите с 60%. 

Ако техните искания не бъдат уважени, служителите ще свикат национален протест и следващата седмица ще бъдат пред Народното събрание.

"Тук сме, защото сме загрижени и притеснени, че в един момент няма да има Спешна медицинска помощ в България. Мизерното заплащане, лошите условия на труд водят първо до липса на екипи.  Второ - това, което е в наличност, над 50% от работещите са в доста напреднала пенсионна възраст. Това, че пренебрегват този сериозен проблем управляващите, води до напускане на още хора от система, а не идват нови хора, което това ни притеснява, че след година-две оставаме без медицинска помощ. Вижте, ние правихме среща, диалог има, обаче ние си говорим празни приказки, защото на въпроса, че има проблеми и трябва да търсим решение, те казват: "До влизането ни в Еврозоната изобщо недейте да ни занимавате с нищо". Никой не ни каза кога влизаме в Еврозоната. Ние можем изобщо да не влезем. Това означава ли, че те нищо няма да правят за българското здравеопазване", попита протестиращ.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 10 месеца
А къде не е мизерно,изключая депутатите,учителите,АТ спец. Сигнализирай за неуместен коментар