Серия тежки инциденти на пътя: 18-годишен шофьор загина, петима са ранени

"Такива произшествия са главно от водачи с ниска квалификация", каза ст. инспектор Константин Вангелов

03.07.2023 | 18:51 Редактор: Вяра Димова

Пореден ден с тежки катастрофи. Остава затворен пътят между Приморско и Китен след катастрофата тази сутрин, в която загина 18-годишен шофьор.

Автомобилът му се удря челно в насрещно движеща се кола. Младежът, предприел рисково изпреварване на колона от автомобили е загинал на място. Тежко пострадали са двамата му спътници. Ранени са и шофьорът на другата кола, жена и дете, които са пътували с него. 

"Главната причина най-вероятно е липсата опит като водач предвид стажа му от около три месеца. Наблюдава се тенденция, че такива произшествия са главно от водачи с ниска квалификация", каза ст. инспектор Константин Вангелов от сектор ''Пътна полиция'' в МВР Бургас.

Друга верижна катастрофа блокира преди обед магистрала "Тракия", когато на 66-и километър три коли се удрят в камион. Заради ремонтите в участъка, товарният автомобил предприема маневра, спира по-рязко заради стеснението на пътя, и в задната му част се блъскат трите автомобила. Четирима души са пострадали, откарани са с различни травми в болница.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.