"Парадокс": Хиляди българи тръгнаха към Гърция, тапи объркаха плановете на летовниците

Засилен е трафикът в последния работен ден от седмицата

30.06.2023 | 14:09 Редактор: Вяра Димова

Засилен трафик в последния работен ден от седмицата. 6 км е колоната на изхода на София. Тапи и задръствания има на границата с Гърция и по автомагистрала "Тракия". На 20-ия километър вече приключиха ремонтните дейности на селскостопански подлез и на фуги. От АПИ увериха, че движението ще бъде освободено. Временно ограничение има за тежкотоварните автомобили над 12 тона от 5-ти до 23-ти км на АМ "Тракия".

Километрични тапи има и около Пловдив заради ремонтни дейности, служители на полицията регулират трафика.

Още от ранните часове на петъчния ден, в посока Гърция, на път тръгнаха хиляди туристи. На границата, въпреки че всички гишета обработваха документи на пълни обороти, се образува струпване.

"Засега 30 минути и е много зле работата. Надяваме се по-бързо да стане. Тръгнахме малко по-рано, защото го очаквахме", каза един от шофьорите.

"Ние дойдохме преди 10 минути, но наистина се бяхме подготвили да има, и очевидно има", коментира друг водач.

Чакането обърка плановете, особено на тези, които тръгваха за Гърция за кратка почивка. "Парадокс! Не разбирам тази наша истерия да ходим натам, въпреки цялото това чакане", коментираха още пътуващите.

В следващите дни се очаква трафикът отново да бъде интензивен, като се очаква голям наплив от румънски туристи, които в началото на юли започват активните си почивки.

Вижте повече в репортажа та Благовест Илиев.

Снимка: БГНЕС