"Възраждане": Родните ни неофашисти на власт са решили да репресират само една партия

"Спечелихме делото и срещу опита за забрана на партията ни", заяви лидерът на партията Костадин Костадинов

28.06.2023 | 10:42 Редактор: Искра Ангелова

Родните ни неофашисти на власт са решили да репресират само една партия и тази, която представлява най-голяма заплаха за тях. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Вчера българското правителство обяви война на една българска политическа партия, коeто е безпрецедентно, стана ясно, че единствената опозиция е "Възраждане". Включиха се и представители на опозиционни партии като БСП, които казаха, че имаме профашистки уклон. Само преди няколко месеца те ни молеха да защитаваме Паметника на Съветската армия", каза още Костадин Костадинов.

Относно думите на премиера Денков, че "агресията на Възраждане трябва да бъде ограничена", Костадинов заяви, че непрекъснатите атаки срещу партията продължават отдавна, но популярността на Възраждане нараства.

"След скалъпените обвинения на Прокуратурата срещу представители на Възраждане и образуваните съдебни дела, сега прокуратурата е съдена за обезщетение. Спечелихме делото и срещу опита за забрана на партията ни. Подкрепата сред нашата организация продължава да расте", подчерта още Костадинов, цитиран от БГНЕС.

Премиерът акад. Николай Денков заяви, че "в НС вилнее неофашистка партия и, че Възраждане призовава за насилие", а в отговор министър - председателят призова всички институции да вземат отношение по този въпрос. Последва изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че напоследък Възраждане има прояви на краен екстремизъм.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR