След водната стихия: Възстановиха водопровода в Лютидол, но улици остават непроходими

Кметът на Лютидол сподели, че очаква средства, за да продължат дейностите по разчистването

22.06.2023 | 18:37 Редактор: Михаела Димитрова

Лютидол се възстановява от наводненията. Водопроводът, който бе отнесен от водната стихия, е възстановен, но пораженията по инфраструктурата са сериозни.

Няколко улици са непроходими заради разрушения асфалт и донесените от водата камъни. Кметът на Лютидол Никола Николов заяви, че община Мездра очаква средства, за да продължат дейностите по разчистването в района.

"Най-важният проблем е на Е-79, от другата страна се води ул. "Иван Йорданов" в Лютидол, който още на 3 юни при първото бедствие, бе затрупан със скална маса и течаща вода. Въпреки обажданията ми към Областно управление - Враца, никакви мерки досега не са се взели. Говори се, че сега се е отворил нов извор, водата не е дъждовна, но постоянно си се стича. Не могат да се движат колите, но се чакат средства, които правителството да отпусне и някой да дойде да прави", сподели кметът на Лютидол.

Заради ремонта на скоростния път Видин - Ботевград и тежките машини, които работят в района, е възникнал нов извор. Вече 20 дни водата се стича в селото.