518 млн. лв.? Държавата няма пари да покрие щетите от наводненията

Вътрешният министър Калин Стоянов поиска повече средства за бедствия в бюджета за 2024 година

22.06.2023 | 13:20 Редактор: Юлиан Христов

Вътрешният министър Калин Стоянов беше изслушан за действията на междуведомствената комисия за справяне с последиците от наводненията.

Той заяви, че държавата не разполага с достатъчно пари, за да покрие щетите и поиска в бюджета за 2024 година да бъдат заложени много повече средства за справяне с подобни бедствия.

Към момента искане за предоставяне на финансова помощ са постъпили от общините Берковица, Георги Дамяново и Мездра.

Стоянов подчерта, че в комисията са постъпили 859 искания за обща сума 518 милиона лева – далеч по-голяма сума от тази на сегашния бюджет от 130 милиона.

"Имаме уверението на министъра на финансите Асен Василев, че с новия бюджет, евентуално когато бъде приет след юли месец, ще има отпуснати още допълнително 50 милиона лева, което означава, че сумата от 80 става сумарно 130 милиона", коментира министърът.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
???
преди 10 месеца
Нали има пари за "най-важното"- кражби и продажби и за Украйна? Освен да се открие сметка, че тази държава вече тотално се е разпаднала. Пари за война и за крадене винаги има, но за хората нямало. ЕС дава 50 млад. и допълнително иска милиарди от членовете, за да въоръжи Украйна, а на България как помогна за 20 години? Сигнализирай за неуместен коментар