БСП към военния министър Тагарев: Ще пращаме ли медици в Украйна?

Управлява ни правителство, което ни тика към въоръжен конфликт, заяви Гуцанов

21.06.2023 | 11:04 Редактор: Тодор Петров
БСП към военния министър Тагарев: Ще пращаме ли медици в Украйна?

БСП поиска изслушване на военния министър Тодор Тагарев в парламента заради последното му изявление, че България ще предостави медицински кадри за войната в Украйна.

Борислав Гуцанов изчете декларация, в която напомни, че ЕС е готов да даде втори пакет от помощ в подкрепа на Киев, който би трябвало да е за следващите 4 г. Според него и нашето правителство мисли в тази посока, без това да е съгласувано в НС.

"Не е ново това, че ни управлява правителство, което ни тика към въоръжен конфликт. Ако България се включи в тази помощ като част от ЕС, всеки жител ще дава по над 27 евро за въоръжението на Украйна", предупреди Гуцанов. 

А парите щели да отиват за патрони и снаряди, докато няма пари за образование, здравеопазване и за пенсионерите, и се "чудим откъде да отрежем живо месо, за да вържем бюджета", твърди той, цитиран от "24 часа".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 10 месеца
В "цивилизования свят" първо се осигуряват пари за оръжие, а за пенсионери, майки и хора в неравностойно положение- може и да ги оставим гладни! Все пак най- важното е да угодим на Посол*****о! Руската армия ще обещае, че по евро-атлантици няма да стреля! И най-важното- няма да стреля и по политици, защо тях Посолст***** ще ги пази. Колко наивен трябва да си, народе, за да вярваш в това и да го подкрепяш?Питам ония, дето ги избраха, дали им се воюва, защото ние за тях няма да се жертваме ? Сигнализирай за неуместен коментар