От "добра новина на трупчета" до "капан" - политическите коментари за свалянето на Гешев

От ПП-ДБ заявиха, че започват разговори с останалите формации в парламента за конституционна реформа

16.06.2023 | 13:52 Редактор: Михаела Димитрова

Промените в съдебната система и днес вълнуват политическите сили в Народното събрание. От "една добра новина на трупчета" до "капан" определиха партиите в парламента свалянето на Гешев.

"Конституционният съд ще реши дали този ВСС е легитимен. Сега най-важното е да видим дали обстоятелствата в момента ще променят мотивацията на останалите сили за промяна в Конституцията", коментира шефът на правната комисия в НС Стою Стоев.

"Стою Стоев може да е изпратил покана, но за обяд на някого. Този същият въпрос важи и за изтеклия мандат на ВСС, и може ли да ги махнем", каза Тошко Йорданов от "Има такъв народ". 

"ВСС взе решение и президентът в кратък срок издаде указ", обобщи Рая Назарян от ГЕРБ-СДС.

"Освобождаването на Иван Гешев, ако трябва да се пошегувам с прокурорския жаргон, е добра новина на трупчета. Може да стане добра новина", тази шега отправи съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в декларация от парламентарната трибуна по адрес на отстранения главен прокурор. 

"Има позитивни, но и скептични оценки, които казват, че тези, които си го избраха, по същия начин си го свалиха в една процедура, която постави съмнения. Хората, които изразяват съмнения, имат свои основания", каза още Иванов.

От "Продължаваме промяната - Демократична България" заявиха, че започват разговори с останалите формации в парламента за конституционна реформа. Това, което е сигурно - изборът на нов главен прокурор няма да бъде толкова кратка процедура и ще отнеме 2-3 месеца.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
архи
преди 10 месеца
не на трупчета а на ТРУПчета е туй де остава от прокур*атурата. Сигнализирай за неуместен коментар