Водата в Етрополе е негодна за пиене, местните сами чистят речните корита

Рухнал е мостът, който води към помпената станция на града

15.06.2023 | 13:48 Редактор: Искра Ангелова

След пороите в Етрополе снощи - частично бедствено положение, отнесени мостове и опасност хората да останат без питейна вода.

За щастие, няма бедстващи хора, няма и пострадали. А мостът, който води към помпената станция на града, е рухнал, като от четирите помпи, 3 са повредени.

От община Етрополе увериха, че засега няма опасност хората да останат без питейна вода, тъй като се очаква да им бъдат докарани нови помни. От ВиК - София твърдят, че водата в Етрополе не е годна за пиене.

А местното население се оплаква, че никой не почиства коритата на реките, дори се налага самите те собственоръчно да ги почистват.

"Като воден Ад е - неочаквано, беше страшно. Имаме повредени електроуреди, наводнени мазета", сподели жител на Етрополе.

Тежки машини помагат за разрушената пътна настилка, както и за почистването на калта.

А по-рано беше отправено ново предупреждение за опасно време. Жълт код за силни валежи и гръмотевични бури е обявен за 13 области от Западна, Централна и Южна България. Очакваните количества на валежите са около 25-35 литра на квадратен метър, но е възможно и повече. Остава повишен и рискът от градушки. В Източна България ще бъде предимно слънчево и топло. За утре е обявен оранжев код за опасно време за значителни валежи в няколко области в страната. 

Снимка: Bulgaria ON AIR