За изминалата нощ: Над 30 сигнала в София и областта заради дъждовете

Съобщенията са предимно за наводнени мазета, приземни етажи на къщи и инфраструктура

15.06.2023 | 09:23 Редактор: Тодор Петров
За изминалата нощ: Над 30 сигнала в София и областта заради дъждовете

През изминалата нощ са получени над 30 сигнала за произшествия, свързани с динамичната метеорологична обстановка, на територията на София-град и област София. Съобщенията са предимно за наводнени мазета, приземни етажи на къщи и инфраструктура, както и за паднали дървета и клони.

Няма данни за застрашени или пострадали хора. Към 8 часа обстановката се нормализира и няма постъпили нови сигнали за произшествия, съобщиха от МВР.

Област София

Вчера около 19 часа в района на Етрополе се е развила буря със значителни валежи. Запушеното корито на река Малки Искър е предизвикало наводнение в западната част на населеното място. Екипите на пожарната служба от Етрополе и Пирдоп са отводнили 14 адреса. Има данни, че частично е пропаднал стоманобетонен мост над реката.

София град

Почти 20 сигнала за наводнени мазета, приземни гаражи и пътна инфраструктура са получени в оперативния център на Столичната пожарна тази нощ. Съобщенията  са предимно за районите на жк. "Младост" 1 и 2, "Студентски град" и "Горубляне". Към момента обстановката се нормализира.

Област Монтана

Продължават действията на пожарникарите и спасителите за справяне с последствията от наводнението в община Берковица. Освен отводнителни действия екипите участват в разчистването на пътната инфраструктура в района и свалянето на нивото на яз. Клисурица. Възстановителните работи ще продължат и днес.

Снимка: БГНЕС