Йотова: Нито натиск, нито емоции ще повлияят на Радев за указа за Гешев

Има сериозна нестабилност в новата коалиция по отношение на назначенията, каза вицепрезидентът

14.06.2023 | 21:00 Редактор: Вяра Димова
Йотова: Нито натиск, нито емоции ще повлияят на Радев за указа за Гешев

Наблюдаваме доста сериозна нестабилност в новата коалиция, особено по отношение на назначенията. Това каза във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова, визирайки случая с номинацията на съпругата на депутата от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер – Виолета, за представител в Европейската инвестиционна банка и последвалото оттегляне на кандидатурата й от самата нея след скандал.

"На практика тя стана жертва на "кървавия подпис" на един министър", коментира Йотова. И допълни, че иска да вярва, че премиерът акад. Николай Денков ще има мъжка дума и у българските граждани ще се затвърди впечатлението, че той, а не Асен Василев е министър-председател. 

"Не е сериозно предложенията за промени в Конституцията да се сменят всеки ден и да няма цялостна концепция за съдебна реформа, бе мнението на вицепрезидента по повод идеята за премахване на фигурата на главния прокурор. За отстраняването на Иван Гешев първо трябва да се изчака решението на Конституционния съд", счита Йотова, цитирана от "Труд".

Тя бе категорична, че нито натиск, нито емоции ще повлияят на президента Румен Радев при решението му дали да подпише указа за отстраняване на главния прокурор, като това ще стане след внимателен преглед на аргументите на ВСС. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
2 rate up comment rate down comment 0
Ей,
преди 10 месеца
Тези новите мутри от ПП и ДБ и те трябва да бъдат съдени. Нали уж Кирил Петков има доказателства срещу Борисов, който отдавна трябваше да бъде в затвора. И второ, след записа на 1000 процента, не 100 се разбира, че някои посолства ни управляват и дават нареждания за съответни назначения. Това ли е на ПП и ДБ политиката за България? Не, това няма да стане, дори и с цената на гражданска война. Тези посолства ни разориха, унищожиха икономиката ни.... Това трябва да спре. Да спре и така ще стане. Тд Сигнализирай за неуместен коментар