Щети за 2 млн. лв. в Берковица, военни укрепват дигата с 1000 чувала пясък

Над 80 военнослужещи оказват помощ в три критични точки

14.06.2023 | 15:35 Редактор: Тодор Петров

Втори ден разчистват пораженията в Берковица след пороите, отнесли улици и наводнили къщи и училища. На близо 2 милиона лева се изчисляват огромните щети.

Втори ден военнослужещи укрепват имота на семейство Каменови. Приливната вълна от придошлата река била над 3 метра и предизвикала свлачище до къщата. Наложило се семейството да се евакуира заради опасността от ново свличане на земна маса. 

"Бяхме откъснати отвсякъде, беше нещо страшно. Вчера ни сложиха 500 чувала, за да направят дига. Тази сутрин три камиона чували докараха. Дано да запазим дома си", каза Камелия Каменова. 

Над 80 военнослужещи оказват помощ в три критични точки на Берковица. 

"От вчера до днес са сложени около 1000 чувала и укрепваме дигата, тъй като се очакват отново валежи, но дано се разминат. Ако се вдигне нивото на водата, да може да не последват вторични произшествия. Днес очакваме да дойде тежка техника от Белене, за почистване на улиците, където има свлачища с асфалт, за да може да се разкърти и да се освободи достъпа до жилищни сгради", обясни полк. Митков Балтов – командир на 3-то бригадно командване.

Днес комисия продължава огледите на нанесените щети.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
XXX
преди 10 месеца
Ще е интересно да видим тия берковчани кого ще изберат след няколко месеца.. дали ще им узрее главътаа?? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Дедо
преди 10 месеца
"огромни щети" Всеки търговец-търгаш с едноцифрено "АЙ Кю", както и всеки селски кмет си замезват с 2 мл. лв. Да не говорим за по-нагоре. И...това е ОГРОМНА ЩЕТА , за която решението е много трудно. Цирк и смях в държавата Феодалия. Сигнализирай за неуместен коментар