Седмицата започва и завършва с валежи, в четвъртък ще има повече слънце

Във вторник и сряда валежите ще бъдат интензивни в Западна и Южна България

12.06.2023 | 07:08 Редактор: Михаела Димитрова

В понеделник денят ще започне с минимални температури в страната от 14 до 18 градуса. Преди обед ще има разкъсана облачност до слънчево време на изток. Следобед облачността ще се увеличава и ще превалява в западните райони. Условия за гръмотевични бури и градушки ще има в северозападните части в страната.

В Източна България превалявания са възможни в късния следобед и през нощта срещу вторник. Максималните температури ще бъдат в интервала между 20 и 28 градуса.

По Черноморието облачността ще бъде разкъсаната, следобед облаците ще се увеличават с валежи срещу вторник. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 22 до 24 градуса. По северното крайбрежие морската вода ще бъде до 20 градуса, а по южното до 22 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините следобед облачността ще бъде значителна, с валежи и гръмотевици главно над Рила и Пирин. Максимални температури над 2500 м височина около 5 градуса, а на 1500 м 13 градуса.

Във вторник и сряда валежите ще бъдат интензивни в Западна и Южна България. В четвъртък ще има повече слънце и превалявания в планинските райони, а от петък започва нов валежен период, който ще обхване и уикенда.

Гледайте цялата прогноза във видеото.