Нинова не иска да "изперат" Борисов, от ГЕРБ я обвиниха, че работи за Гешев

Искането на БСП за имунитета на лидера на ГЕРБ ще бъде обсъдено в НС следващата седмица

09.06.2023 | 13:56 Редактор: Елеонора Танева

Искането на Гешев да бъде свален имунитетът на Бойко Борисов отново разгорещи страстите в пленарната зала. От БСП внесоха в деловодството искане, което настояха да бъде разгледано още на днешното заседание на депутатите.

Това обаче, според правилника, не може да стане в същия ден, затова остава за следващата седмица.

"Чухме записите, в които се планира тази комисия да тупа топката 6 месеца, за да "изпере Борисов". Очевидно създаването на такава комисия не е, за да разкрие истината, а да спаси Борисов от наказателно преследване. По-лесно е той сам да си даде имунитета, бързо да се води това дело и да се произнесе независимият съд", мотивира се Нинова.

Последва светкавичен отговор от ГЕРБ-СДС. 

"Не ви ли прави впечатление, че бутонът "enter" работи от г-н Гешев. Г-ж Нинова стои, стои и някой като натисне бутончето, тя започва да играе ролята на асистентка на Гешев - излиза и развива неговите тези", коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Маноил Манев.

От НС дойдоха и разнопосочни коментари по продължилото часове наред заседание на Висшия съдебен съвет и в парламента. "Лакардии" - това определение даде депутатът от ДПС Делян Пеевски. А според бившия правосъден министър Надежда Йорданова, дебатът е имал много малко общо с правото. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)