БСП: Внасяме в НС искане за гласуване за имунитета на Борисов

"След като той няма доблестта сам да си го даде, ние поемаме инициативата", каза лидерът на левицата

09.06.2023 | 11:39 Редактор: Юлиан Христов

Днес ще внесем проект за решение на парламента за сваляне на имунитета на г-н Борисов. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание, след като се запозна с внесените от главния прокурор документи в парламента.

"След като те нищо не правят, Борисов няма доблестта сам да си го даде, председателят на парламента и мнозинството тупат топката и го крият, ние поемаме инициативата. "Петдневният срок изтече и никой нищо не прави. Целта е да дадем възможност на г-н Борисов да докаже думите си, че е невинен по тези дела. Няма да стане, ако не си свали имунитета и няма прозрачен и честен процес", каза лидерът на БСП.

Лидерът на БСП коментира и комисията по имунитетите, за която се говори в записите от заседанието на ПП.

"Чухме записите в които се коментира тази комисия да тупа топката 6 месеца, за да изпере Борисов. Очевидно създаването на такава комисия не е да разкрие истината, а да спаси Борисов от наказателно преследване. По-лесният начин е той сам да си даде имунитета и да се произнесе независимият съд“, посочи тя.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Маноил Манев определи искането на Нинова като действие на "секретарка на Гешев", която натиска бутона "enter".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR