В НС влизат четирима нови депутати, Асен Василев каза кога ще бъде готов проектозаконът за бюджета

Удължителният закон за бюджета изтича на 10 юни

08.06.2023 | 08:32 Редактор: Петя Кръстева
В НС влизат четирима нови депутати, Асен Василев каза кога ще бъде готов проектозаконът за бюджета

В Народното събрание депутатите ще разгледат мерки, свързани с изтичането на удължителния закон за бюджета. Ще бъде обсъден проект за определяне на допълнителен срок, в който държавата да може да реализира приходи и разходи, както и да прави трансфери. 

Удължителният закон за бюджета изтича на 10 юни, което налага и обсъждането на подобно решение. По думите на министъра на финансите Асен Василев проектозаконът за държавния бюджет за годината ще бъде готов в срок от две седмици, след което трябва да бъде приет от правителството и Народното събрание. 

Междувременно ЦИК ще обяви имената на четирима нови депутати, които стават част от 49-ото Народно събрание. Като депутат от "Продължаваме промяната-Демократична България" на мястото на избрания за министър-председател Николай Денков влиза бившият депутат от ДПС Бюнамин Хасан. 

Трима нови депутати влизат на мястото на избраните за министри Асен Василев, Атанас Славов и Андрей Цеков. Това са Веселин Недев от Хасково, Радослав Василев от Стара Загора - и двамата са бивши депутати в предишното Народно събрание. Част от НС ще бъде и Росица Пандова от 24-и избирателен район-София.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR