Новият кабинет с ударни първи решения: Ревизии и рокади на важни постове

Правителството с промяна и в профила си във Facebook

07.06.2023 | 19:02 Редактор: Михаела Димитрова

Ревизия на служебната власт, подготовка на бюджета за тази година възможно най-скоро и окомплектоването на кабинетите във всяко едно министерство. Това са първите и най-важни задачи, които премиерът акад. Николай Денков възложи на своите министри в първото заседание на правителството. А Националната агенция по приходите има нов стар шеф. 

"Информации, за както казваме - раздадени, предоставени средства в доста големи размери, става дума за милиарди левове, без да е достатъчно ясно дали са насочени целесъобразно, ефективно и ефикасно. Да довършим подготовката на управленската програма, където молбата ми е заедно с експертите и депутатите да подготвим документа, който оттук нататък ще бъде нашият план, график, Библия, както искате го наричайте", каза премиерът акад. Николай Денков.

Първото решение на новата власт беше назначаването на Румен Спецов отново за шеф на НАП и Павел Тонев за шеф на "Митниците".

Страната ни ще продължи да оказва помощ на Украйна, обяви военният ни министър.

"Необходимо е да продължим да оказваме помощ на Украйна. Това е изключително важно за гарантиране на нашата сигурност. А какво точно ще дадем, зависи от много други неща - потребностите им в този момент, това, с което разполагаме. Разбира се, че трябва да има решение на парламента и ние така ще действаме - по прозрачен, ясен начин", коментира Тодор Тагарев.

С ревизия на старото управление ще започне и транспортното министерство.

Кабинетът сложи и свое лого на страницата на Министерския съвет във Facebook в цветовете на "Продължаваме промяната - Демократична България", но после беше заменено със снимка на новите министри.

Повече вижте в репортажа.


1
1 rate up comment rate down comment 0
напред към пропастта
преди 10 месеца
Страната я очаква пълно опустошение! Тази власт е безпардонна и опасна! Сигнализирай за неуместен коментар